Nu till våren tycker jag om att förnya i hemmet. Oftast byts gardinerna ut och dukar, kuddar, filtar och några vackra snittblommor.
 
I år har jag köpt nya gardiner till sovrummet. Så där är bytt efter nästan fyra år! Och mina annars så kära orkidéer har bytts ut mot en kanna med murgröna samt en bukett nejlikor. I fönstret hängde förut ett par gråsvarta mönstrade gardiner. Ganska tjocka och kunde kännas lite tunga. Dock mörklade de bra tillsammans med mörkläggningsgardinen under dagen när älsklingen måste sova efter sina nattpass. Det hjälper inte riktigt de nya gardinerna till med, då de är såpass skira. Men vackert blev det!
 
 
Jag tycker om grönt i olika nyanser för olika årstider. Grönt används som en "röd tråd" genom lägenheten. Rött används också på samma sätt som det gröna. Men vårens och sommarens nyans, korall, finns det inte så jättemycket av. Och på Hemtex hittade jag ett påslakanset som jag fastnade för (på Hemtex köpte jag även gardinerna). Grön botten och med blommönster. Blommorna går i lila toner. Sovrummet känns lite mera stilla med denna färgkombinationen...Filten köpte jag till balkongen för några år sedan...Sänglamporna är jag väldigt sugen på att byta ut till några mer "klädda". Några som ger lite mer åt rummet. Någon typ av silvrig tygskärm modell större kanske? Vad tycker ni?
 
 
I morgon har jag en ledig dag. Hoppas att jag inte sover bort den! Det finns en del här hemma att göra. Dammsugning, rensning i garderoberna, rensning i förrådet och badrumsskåpen...
 
Är du ledig i morgon, så är du välkommen att komma förbi och vara smakråd vid klädrensningen! Det kanske kan bli en kopp kaffe också och ett gott samtal?!
 
Varma kramar!
 
 
 

1 kommentarer

nillashalsaharmoni

27 Mar 2014 06:19

Hej! vad fint det blev! Jag gillar ju också grönt - i olika nyanser! Synd att jag inte var ledig, det får bli fika för oss längre fram!
Rensa och röj, men ha också lite sköj!
Kram, Nilla

Svar: Hej och Tack! Ja, vi får träffas och fika...:-) Kramar!
Tove Svensson

Kommentera

Publiceras ej