Under min bortaperiod har jag hunnit med två ridtillfällen. En gång tillsammans med systerdottern L och en gång med vännen AK.
 
Med L blev det en privatlektion tillsammans. Men vi är ju på så olika nivåer, hon och jag, så jag red för mig själv. Jag red mest på volten i skritt och en del galopp. Jag valde helt sonika att hoppa traven, då jag har tappat all kontrollen i den gångarten! Jag studsar mest hit och dit i sadeln. Galopp är en snabbare gångart, men så mycket bekvämare! Traven är tretakt och galoppen är tvåtakt. För er som inte rider kanske det är lättare att föreställa sig på det sättet?!
 
Underbart väder att rida i. L var lycklig. Jag med.
 
 
 
Med AK var det inte fullt så underbart väder att rida i. Det regnade mest hela tiden. Men med bra kläder, gott sällskap och en alldeles underbar liten islänning mellan benen, var jag lycklig ändå! AK också.
Så avslappnad och trygg som jag kände mig på hans lilla rygg, var det längesedan jag kände mig! Jag red med ett stort leende hela vägen! Många och långa galopper. Särskilt i uppförsbackarna. Så himla roligt!
Vi avslutade besöket med att baka himmelskt goda pizzor i vedugnen i garaget. Så mysigt! Enda negativa var att jag skulle haft en extra varm tröja med mig. Måste komma ihåg det till nästa gång!
 
 
Jag hittade till detta stallet via en Köp/Byt/Sälj-sida på Facebook. Upplägget i den annonsen var fika, uteritt och avsluta med vedugnsbakade pizzor. Men man kan kompromissa eller komma överens om annat upplägg om man vill det. Hos Anna finns ett svenskt halvblod och två islänningar. Så himla goa allihop! Man känner sig väldigt välkommen här. Anna är väldigt pedagogisk när hon pratar om hästarna och ridningen. Det passar både barn och oss som har ridit i många år, men tappat bort balansen och musklerna och tilliten till sig själv! :-)
Det går bra att vända sig till Annas mejladress om någon är intresserad...
 
Anna.johannesen@outlook.com
 
Ridskoleupplägget passar inte mig och mitt jobbschema, så därför är detta suveränt för mig. Jag skulle nog hemskt gärna vilja rida oftare än vad jag gör dock. Måste väl bara få tummen ur och boka tid, antar jag! Jag var en sväng till Biltema härom veckan för att köpa presentkort till pappa på Fars Dag. Jag kom även hem med ett par mellanvarma ridhandskar och tre par långa ridstrumpor. Detta måste ju komma till användning nu också, tänker jag...
 
I fredags var jag med mamma och pappa på utflykt. Själva huvudutflykten tog oss till Wapnö gård, på julmarknad. Mysigt att gå omkring och provsmaka korvar, ostar, fudge, äppelmust och annat gott! Vi hade väl tänkt oss att avsluta med varsin jultallrik på slottet, men det var kö.
 
Vi åkte till Ullared och åt på Burger King istället. Vi åkte inte till Ullared enbart för BK. Vi gick naturligtvis in i varuhuset också! Jag hittade ett par thermoridstövlar som jag var så väldans nära att köpa. De låg till ocj med i vagnen en stund. De kostade bara 229:-. Nu känner jag lite spontant att jag ångrar att jag inte köpte dem!!!
 
Så om, OM, någon ska dit inom snar framtid så önskar jag mig ett par sådana i storlek 39-40!
Så här ser de ut, om någon undrar...Tomten, eller så...Älsklingen, kanske?
Bildresultat för thermoridstövlar
Bild hittad på Google. Men den är från Jump inn Hästshop.
 
Må väl!
Varma kramar,
Tove
 
 
Rida, Uteritt,