Sitter hemma i fåtöljen och funderar över glädje och lycka. Vad är det? Och vad framkallar känslan av glädje och lycka? Såg just en svensk film på TV - Änglavakt. En film om kärlek, tro och hopp.
 
I dag var jag och hälsade på hos min bror och hans familj. Jag blir glad av små saker, som till exempel färgen på min tröja på översta bilden, en kopp gott kaffe, ibland en kopp kaffe oavsett smak. Jag blir glad av sällskapet av min familj. Vi behöver inte alltid säga så mycket. För mig räcker ofta närheten långt.
 
Men jag blir också ledsen, bekymrad över saker. Små saker eller större saker. Oftast små. För oftast är det saker som löser sig. Lite av sig självt. Jag skulle inte behöva bli bekymrad eller oroad. Egentligen. För det löser sig. Än så länge alltid!
 
Så ser jag på min brorson B i sin farmors knä, med en plastelefant framför sig och de sjunger om elefanten som gick på en spindeltråd och tyckte det var så intr... "oligt", så han hämtade en annan "tant". Och glädjen lyser i hans ögon! Många gånger ska farmor, min mamma, sjunga om elefanterna...
 
Nyfiken var det längesedan jag var. Så ser jag B ligga på knä bredvid farfar, i samma dörröppning, och ska hjälpa till att limma en tröskel. Hålla i flaskan och trycka. Hårt. Fast med hjälp av farfar, min pappa. Och B är nyfiken och glad...Jag blir glad av hans stora leende och hans lite pillemariska ansiktsuttryck!
 
 Tänk om man kunde få tillbaka hälften av den nyfikenheten och glädjen!
 
I dag har jag haft en mysig dag på stan med min mamma. Vi gick till Kronhusbodarna och kikade runt. Jag köpte en doppresent till min brorson. Vi satte oss på kafét där och åt varsin god smörgås och njöt av lite kaffe.
 
Jag hittade lite fina kläder. Dels en mössa och ett par handskar i rost/orange som syns på bilden här ovan. Och även en fin tröja i samma färg. Ljuslyktorna är nya och höstiga och blomman fick jag av min kollega A.
 
Jag har varit ute efter portionsformar och hittade dessa gråa. En härligt röd elvisp blev det också, sedan visparna på min gamla blivit deformerade i diskmaskinen. Där fick jag lära mig något nytt! Kör inte visparna i diskmaskinen!
 
Jag är inne i en röd period nu. Den höströda! Och jag har kommit fram till att jag passar bra i den färgen och nyansen!
 
Mamma och jag hann med ett kafébesök till. Vi gick till vårt favvokafé Ahlströms. Ett kafé i den gammaldags stilen. Konditoristilen.
 
Hoppas det blir många kafébesök under hösten och vintern med de som gör mig glad!
 


...behöver en uppfräschning lite då och då...Även jobbgarderoben!
 
Det är alltid roligt med lite nya kläder till hösten! I dag hittade jag dessa rostfärgade byxor och sjal på Only. Satt så snyggt på. Jag var tvungen att köpa dem! Dags att rensa ur garderoben riktigt ordentligt! Gjorde en första utgallring i dag...
 
Garderoben behöver en uppdatering också av den anledningen att jag gått ner en del i vikt. Jag har inte ändrat särskilt mycket, bara fikat på jobbat. Jag bytte från två grova smörgåsar med smör och ost, till två knäckemackor med smör och skinka. Sedan oktober, november har jag gått ner åtta kilo! Och magen känns så jättemycket bättre!
 
Och nya arbetsskor och nya sulor var en nödvändighet! Så det blev ett par sådana här!
 
Jag är just nu på ett himla bra renshumör, men varför blir jag alltid på det humöret så sent på kvällarna för? När det är jobbdag morgonen efter? Jättedumt faktiskt!