Till min älskling. Till min familj. Till mina vänner.
 
Jag älskar er!
 
Till alla som kämpar.
 
Lycka till!
 
Många kramar från mig!
Hur många tittar oftare i backspegeln än genom vindrutan vad gäller livet?
 
Jag kan ofta tänka på eller gräma mig över gamla händelser och gamla känslor. De kan helt plötsligt komma över mig, men helst kommer de samtidigt som jag har en dålig dag i nutid. Det ena negativa läggs på det andra och så känner jag mig helt plötsligt misslyckad och meningslös! De gamla minnena och känslorna behöver inte ha någonting med det nya att göra överhuvudtaget! Men mitt huvud tycker att det väl är lika bra att lägga ihop allt negativt och göra det till en jätteklump att vara ledsen över...Det är inget roligt! Jag måste bearbeta och gå vidare. Titta framåt. Se runt omkring. Göra backspegeln mindre. Vidga mina vyer. Ta mig över och förbi nya hinder på vägen...
 
På väg ner till Key West. Förbi Everglades träskmarker.
 
Jag kan känna mig liten i världen. Men ändå trygg! Ibland är det en värmande trygg famn. Ibland är det en varm kopp kaffe. Det är det lilla som gör det, heter det ju. Och jag börjar tänka att då borde ju lilla jag kunna göra någonting för stora världen. Vara lite större än vad jag känner mig. Hur då, tänker jag? Jag har inte kommit på det ännu. Men jag läste på en annan blogg (jennyshemochharmoni.blogspot.se), där Jenny skriver om att summan för ett par jeans här kan hjälpa en hel familj någon annanstans. Att bli fadder, helt enkelt. Kanske kan jag känna mig mer hel om jag vet att jag gör något bra för andra? Även människor jag aldrig träffat och antagligen aldrig kommer att träffa. Det är bara det att man aldrig vet så noga vart pengarna verkligen hamnar...Om de går till det som det var tänkt eller inte.  Ibland har jag ringt in till TV-galor för välgörenhet, med chansen att vinna en splitterny bil. För varje gång jag ringer in, så skänker jag pengar till ändamålet. Varje samtal kostar tio kronor och så ringer jag kanske tio gånger. Det blir hundra kronor. Egentligen skulle det vara smidigare att bara sätta in hundra kronor direkt på välgörenhetskontot - fast då vinner jag ingen bil. Det gör jag ju i och för sig aldrig ändå. Men ändå...
 
Lilla jag i stora världen. I en solstol på fartyget i hamnen i Fort Lauderdale, Florida.
 
Nu närmar sig våren. Nåja, det är fortfarande lite för grått och regnigt och mörkt, men ändå vill jag börja se om mitt egna lilla slott. Mitt hem. Älsklingen min har i veckan beställt en ny dammsugare och bilen är på reparation. Vi börjar där, tycker jag! Och just ja. Jag har ny frisyr och ny hårfärg också. Bara det kan göra mig glad. Och andra med för den delen. De slipper ju se mitt gamla burr...
 
Mitt slott. Eller egentligen är det från Harry Potters värld på Universal Studios i Orlando, Florida.
 
Nu tror jag att jag ska fortsätta läsa lite. Jag läser "Hundraåringen"och man bjuds verkligen på många skratt!
 
Jag önskar er en trevlig helg! Själv ska jag jobba! Jag hoppas på många trevliga möten med härliga kunder!
 
Kramar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då har vi varit hemma igen i nästan exakt en vecka. Vi har varit på en mycket välbehövlig semester. Vi packade våra väskor och åkte bort från allt - utom vårt resesällskap då. Dem hade vi med oss!
 
Annars var det väldigt skönt att åka ifrån allt. Både allt dåligt, men också allt bra! Vi fick tid att glömma bort det dåliga och börja längta efter det bra!
 
Planen bar oss från ett grått, kyligt Göteborg till ett soligt, mindre kyligt Miami, via ett grått, dimmigt Paris.
I Miami hyrde vi en bil som skulle ta oss runt Florida under en och en halv vecka.
 
Våra stopp var: Miami, Key West, Sanibel Islands, Orlando samt Fort Lauderdale. Vädret var som en riktigt fin svensk vår. Soligt och småkyligt och blåsigt.
 
Miami:
Shopping malls, Miami Zoo, Miami Beach. Kvällen var ganska ljummen ändå, tycker jag. Vi satt i alla fall ute och åt andra kvällen! Och vi har i alla fall varit på Miami Beach, fast inte badat.
 
Key West:
Här var det varmare under dagen och riktigt ljumma kvällar. Här fanns mer att göra. Vi tittade på solnedgången, gick upp i fyrtornet, vandrade runt och tittade på alla fina hus. Riktigt så där amerikanska med verandan och gungstolen! Shoppinggatan gjorde vi rätt snabbt. Består mest av turistbutiker, men en och annan riktig klädbutik.
 
Jag ser ut över Key West från fyrtornet.
 
Svärmor, du ska se bilderna på alla vackra hus!
 
Sanibel:
Ett riktigt sött ställe. Vi hade den milslånga stranden utanför hotellet. Sanibel är känt för sina snäckor. Mysigt, men det fanns inte så hemskt mycket att göra.  Men vi utgick därifrån för att åka och titta på var glödlampans Edison och President Ford bodde någonstans. De bodde grannar och husen är numera muséum.
 
Orlando:
Disney World/Magic Kingdom, Universal Studios samt shopping mall. Soligt och kallt!
 
Magic Kingdom
 
Fort Lauderdale:
Här bor tydligen de rika och de snuskigt rika, om man ska tro guiden...Detta var också utgångspunkten för vår karibiska kryssning...
 
Kryssning:
Vi åkte med Celebrity Cruises och båten Silhouette. Kanon! Nu kom den riktiga värmen och vi kopplade av på riktigt! Vi kryssade i en vecka. Vi hade behövt en vecka till - till att bara vara.
 
Stoppen vi gjorde var:
Cozumel - Mexiko    Varmt, snorklade.
Georgetown - Grand Cayman    Varmt, vandrade långt på en kritvit strand, badade.
Falmouth - Jamaica   Varmt, stormigt, åkte bambuflotte.
Labadee - Haiti   Varmt, solade, badade, åt lunch iland.
Tillbaks till Fort Lauderdale   Varmt, guidad tur i buss och båt genom staden.
 
Grand Cayman, 7 miles beach
 
Till Miami flygplats.
 
Nu skulle jag ha behövt en veckas semester efter semestern på grund av trötthet!
Klockan är mycket. Jag ska jobba i morgon. Dags att sova!
 
Ta hand om varandra! God natt!