Det är så, så lätt att fastna i negativa känslor och tankar! Varför är det inte lika lätt att fastna i de positiva??? Tänk vad bra det hade varit! Och vad enkelt allt hade blivit!

Jag vet att jag är bra på att tänka och känna: Det löser sig! Och oftast gör det det! Men när man befinner sig mitt upp i en sorg och en längtan, förtvivlan och hopp, då är det inte lika lätt att tänka att det löser sig…Hoppet, förstås, säger ju alltid till en att saker löser sig! Det är ju det hoppet handlar om! Och hoppet är också det sista som lämnar oss…

Men krasst sett…Om tre av fyra ord bär med sig negativa känslor och ett av fyra ord bär med sig positiva känslor, så är det rätt enkelt att se varthän trappan leder…

Och om man ser det som en trappa, så finns också möjligheten att vända uppåt!
 
Ska man se det riktigt hoppfullt, precis som i The Secret, så väger en positiv tanke lika mycket som tio negativa!

En kan ju hoppas på det!;-)

Hopp, IVF, Känslor, Längtan, Ofrivillig barnlöshet, Sorg,
Enligt en övning från Magin, den sista delen i The Secret, så ska man hitta en sten utan vassa kanter. Denna sten blir din Tacksamhetssten eller Lyckosten. Varje kväll precis innan du somnar ska du hålla i stenen och tänka på det som gjort dig mest tacksam under dagen. Det här är min sten...
Det står till och med Lycka på den. Det borde göra stenen och känslorna extra starka!?
Men idag hånskrattar den mot mig!
Igår var jag fylld med lust att ta tag i saker. Idag gråter jag tillsammans med himlen. Ingenting har jag fått gjort här hemma. Har inte längre någon lust.
Men jag klev i alla fall upp tidigt...
Hopp, IVF, Känslor, Längtan, Motivation, Ofrivillig barnlöshet, Saknad, Sorg,
Nu till våren tycker jag om att förnya i hemmet. Oftast byts gardinerna ut och dukar, kuddar, filtar och några vackra snittblommor.
 
I år har jag köpt nya gardiner till sovrummet. Så där är bytt efter nästan fyra år! Och mina annars så kära orkidéer har bytts ut mot en kanna med murgröna samt en bukett nejlikor. I fönstret hängde förut ett par gråsvarta mönstrade gardiner. Ganska tjocka och kunde kännas lite tunga. Dock mörklade de bra tillsammans med mörkläggningsgardinen under dagen när älsklingen måste sova efter sina nattpass. Det hjälper inte riktigt de nya gardinerna till med, då de är såpass skira. Men vackert blev det!
 
 
Jag tycker om grönt i olika nyanser för olika årstider. Grönt används som en "röd tråd" genom lägenheten. Rött används också på samma sätt som det gröna. Men vårens och sommarens nyans, korall, finns det inte så jättemycket av. Och på Hemtex hittade jag ett påslakanset som jag fastnade för (på Hemtex köpte jag även gardinerna). Grön botten och med blommönster. Blommorna går i lila toner. Sovrummet känns lite mera stilla med denna färgkombinationen...Filten köpte jag till balkongen för några år sedan...Sänglamporna är jag väldigt sugen på att byta ut till några mer "klädda". Några som ger lite mer åt rummet. Någon typ av silvrig tygskärm modell större kanske? Vad tycker ni?
 
 
I morgon har jag en ledig dag. Hoppas att jag inte sover bort den! Det finns en del här hemma att göra. Dammsugning, rensning i garderoberna, rensning i förrådet och badrumsskåpen...
 
Är du ledig i morgon, så är du välkommen att komma förbi och vara smakråd vid klädrensningen! Det kanske kan bli en kopp kaffe också och ett gott samtal?!
 
Varma kramar!