I torsdags var jag på julmarknad med mamma och pappa. Vi åkte till Tjolöholms slott för att få lite julfeeling. Lite julmusik på i bilen ner och en fika till att börja med, då vi var där lite tidigt. På vardagar öppnar de tolv och vi var några av de första som kom. Men från tolv och framåt ökade det på med folk. Mestadels pensionärer, men även en del föräldralediga mammor och pappor.
 
 
Efter fikat på "Loftet" i den större röda byggnaden, gick vi runt och tittade på utställningarna. Det finns många stånd med ätbart och en hel del stånd med tomtar. Alla fina på sitt sätt! Några tomtar som jag fastnade för ser ni på bilden nedan. Det är Kristina Lundbeck som gör dem. Vill ni se mer är hennes hemsida denna: www.kickistomtar.com
 
 
Min bror och svägerska kan sluta läsa nu om ni inte vill veta vad era söner ska få i julklapp. Jag har redan förvarnat A-S om detta...
 
Ett stånd som jag fastnade vid var böckerna om Holger. Det är Ingela Nilsson som fotar och skriver barnböcker om pojken Holger. Böckerna berättar en historia med syfte att lära ut om olika saker, bland annat sjöräddning. Ingelas författarbana började med ett fotointresse och frågan "vad gör man med alla bilder?". Så föddes historierna om Holger. En urgullig docka! Om Holger och Ingela kan ni läsa mer om här: www.holgersidan.se.
 
 
Så var det dags för en fika till. I slottet. Det blev en landgång med lax och räkröra och en värmande kopp kaffe. Sedan hemgång.
 
Har ni inget inplanerat i nästa vecka, så gör ett besök på Tjolöholms slott. Julmarknaden finns där torsdag till söndag. Under julmarknaden kostar inträdet och vissa stånd tar kort, medan andra tar kontanter.
 
Ha det gott!
Många kramar!
 
 
 
 
 
 
 
Foto, Holger, Ingela Nilsson, Kickis Tomtar, Kristina Lundbeck, Tjolöholms Slott,

1 kommentarer

nillashalsaharmoni

23 Nov 2014 16:56

Vilka fina tomtar och böckerna är ju jättebra juklappar! Mysig dag ni fick, synd att det inte var lite frostigt på marken för mer julkänsla.
Kram, Nilla

Svar: Ja, lite frostigt hade det gärna kunnat vara! Och lite mörkare, så att ljusen kommer till sin rätt! Fast då hade det blivit svårare att fota slottet!Kramar!
Tove Svensson

Kommentera

Publiceras ej