De har verkligen funnit sig med varandra. Mina pojkar, Sture och Gibson. De leker och tjivas. De tvättar varandra och sover tätt tillsammans. De vill också vara ifred i varsitt rum. De är så lika varandra, men ändå så väldigt olika.

Ingen av dem tycker egentligen om att bli upplyft och hållen, även om matte och husse bara måste krama och pussa på dem, men kommer gärna självmant och söker upp lite närhet. På olika sätt.
Sture kommer gärna på kvällar och morgnar för att snuttetrampa hos matte. Och kurra högt.
Gibson hoppar upp till oss i fåtöljen och verkligen knör sig ner mellan armstöd och den som sitter där. Det är lite, finns det ingen plats så får man skapa en plats.
Gibson tycker om att bli kliad och kammad. Sture, tror jag, är ömhudad. Han tycker inte om att bli borstad eller kammad.
Gibson tycker om blötmat och jamar anklagande när han tycker det är dags att blu serverad. Sture tycker inte om blötmat, men kommer springande för att lite försiktigt sympatijama med Gibson. Sture får sin mat först, eftersom Gibson är ett sådant matvrak. Sture äter lite för att Gibson gör det. Egentligen slickar han bara av gelén eller såsen och struntar i köttet. Köttet äter Gibson sedan.
Som de flesta bröder leker de pekleken (en tass i sidan eller en lavett i huvudet), bara för att retas lite.
Sture tycker om att sitta på balkongen och om matte går förbi nedanför börjar han jama hysteriskt. När matte har rundat husknuten springer han till ytterdörren för att hälsa. Matte tror i alla fall det. Egentligen är det bara en anledning att få springa ut i trappuppgången och inspektera reviret på utsidan. Gibson har inte riktigt förstått den där biten att bli uppspelt när matte eller husse syns nedanför balkongen, utan kommer sömndrucket tassandes till hallen för att se vad som står på.
Gibson tycker om husse. Det är husse lycklig över. Husse tror att Sture inte tycker om husse. Men det gör han. Han gillar bara matte mer - ibland.

Så mycket glädje ni tillför våra liv!

Må väl i sommarvärmen, mina vänner!
//Tove

1 kommentarer

nillahalsaharmoni

31 Jul 2016 22:12

Så fina och goa de är! Roligt att läsa om dem...förstår att de tillför mycket glädje!
Kram, Nilla

Svar: Ja, och lugn! Kanske inte vid tiotiden på kvällarna då de gärna "går på jakt", genom att jaga varandra... 😀 Kram, Tove
Tove Svensson

Kommentera

Publiceras ej