Under mitten av april var jag på en välbehövlig veckas semester på Teneriffa. Jag var där med Älsklingen, mina föräldrar och min bror med familj. Min bror har fyllt fyrtio och tyckte det vore roligt om de som kunde och ville åka med, gjorde det. Det var all-inclusive. Inget svårt val för mig egentligen, men jag och Älsklingen har mest åkt på mer aktiva semestrar tillsammans. Men detta var vad jag behövde!
 
Sol, bad, läsa böcker, äta och dricka som jag vill och, i princip när jag vill. Det största problemet som finns är vad man ska välja från buffén!
Ena dagen tog vi allihop bussturen upp till vulkanen Teide. Vilken häftig natur! och att man däruppe befinner sig i kratern från den gigantiska vulkanen som en gång skapade Teneriffa...
 
Yngsta killen F hördes högt och tydligt, både på planet ner och på poolområdet på hotellet. På planet satt han och B två rader bakom mig och Älsklingen. Det hände att F ville visa något eller bara säga hej eller så, under de ca fem timmarna ner. Så bakom mig hördes med jämna mellanrum..."TOOOOVVVVEEEEEEE...". Det var bara till och vända sig om och titta mellan stolarna. Jag möttes då av ett stort leende i ett litet ansikte inklämt mellan stolsryggarna, där okända människor satt. "Ja, hej, det är jag som är Tove :-). Om det nu skulle gå någon förbi...?!". Sötnöt!
Vi åkte med Ving. De har ju sina maskotar Lollo och Bernie på sina familjehotell. F tycker om Bernie!
Det fick hela poolområdet veta! "BEEEEERRNIIIIIIEEEE!!!!".
F ville också att jag skulle veta att han kunde flyta. Han upptäckte det nämlighen där i poolen. Med armpuffar då då. "TOVE, JAG FLYYYTEERRR!"...Och han pratar och pratar. Munnen går i ett. Så roligt att lyssna på honom!
 
Äldsta killen B befann sig mer under vattenytan än över. Och dessutom utan armpuffar! Stora killen! Var verkligen överlycklig! Han ville också testa om hans tallrik med lite plockmat kunde åka hiss ensamt, medan han sprang upp för trapporna. Det kunde tallriken. Och B hann upp lagom till hissdörrarna öppnade sig!
 
Vi andra (vuxna) lärde oss nog inte så himla mycket under den veckan, förutom lite fakta om Teneriffas skapelse och om Teide som är aktiv och har gått över tiden för när nästa utbrott borde ägt rum. Tyvärr var inte linbanan igång, pga att det var för blåsigt. Så vi kom inte upp till toppen. Det var synd.
 
Småfåglar flög omkring inne i restaurangen. Tänkte väl någon gång under veckan att, tänk om...Tänk om de bajsar på oss eller i maten...Sista frukosten fick jag svar på, tänk om...Då träffades jag nämligen i ansiktet av liten loska. Precis under vänstra ögat hamnade den. Jag hann få upp handen, så hälften hamnade på lillfingrets nagel. Det blev Trisslotter när jag kom hem...
 
Det blev ingen vinst. På fyra stycken. Så ingen mening fanns med att bli bajsad i ansiktet!
 
Tänkte bjuda på några bilder från resan också...
 
Hotellområdet...
 
Gigantisk krater...
 
Vulkanen Teide och Guds finger...Det sägs att när sand och vind
har gröpt ur formationen såpass mycket att den välter
- då går jorden under...
 
Det råder arktiskt klimat här uppe...
 
Lavaformationer...
 
 
Senaste utbrottet kom ur en sidoventil...
 
Pinjeträd med svarta stammar. Träden överlevde senaste
skogsbranden, pga den höga fukthalten i stammen.
Men barken blev bränd...
 
 
Älsklingen - och en okänd dykare...
 
 
Hotellet Bahia Principe med Teide i bakgrunden...
 
 
Var är F?
 
B är överlycklig...
 
Jag med...
 
Teide från hotellfoajén...
 
Blommor...
 
 
 
 
 
Må väl!
Varma kramar,
Tove
All-inclusive, Energi, Inspiration, Motivation, Resa, Teneriffa, Ving,

2 kommentarer

nillahalsaharmoni

15 May 2016 19:24

Härlig resa och fina bilder! Det var nog allt bra att kidsen var med...lite fart och fläkt skadar inte! :)
Kram, Nilla

Svar: Precis! :-) De livar upp!Kram; Tove
Tove Svensson

Linda

15 May 2016 22:00

Skönt att ni kunde åka iväg, nu verkar ju ha haft det jättehärligt! Tack för privatiseringen av bilderna sist, och resten av dagen också så klart! 😍💗😘 kram till er båda!!! 💜

Svar: Tack själv! Hoppas det gick utan problem att komma hem!Många kramar! <3
Tove Svensson

Kommentera

Publiceras ej